You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Bovenste en onderste oogleden, ptose

Deze dame had verschillende problemen. Enerzijds was er overtollige en rimpelige huid aan de bovenste en onderste oogleden. Anderzijds was er een loslating van het peesblad waarmee het bovenste ooglid wordt geopend. Hierdoor bedekte de ooglidrand de bovenste helft van de pupil (de vakterm hiervoor is "ptosis"), en lag het plooitje boven de ooglidrand veel te hoog. Ten derde was er een donkere verkleuring van de ooglidhuid.
De behandeling bestond uit twee ingrepen en huidbehandeling. Enerzijds werd de overtollige huid van bovenste en onderste oogleden verwijderd. Anderzijds werd de ooglidspier die het bovenste lid optrekt terug met de rand verbonden (ptosiscorrectie). In de streek van de kraaienpoot is er nog wat ontkleuring van de huid enkele maanden na de ingreep. Meestal verbetert dit spontaan. De behandeling van de donkere kleur van de ooglidhuid is niet chirurgisch, hiervoor wordt ontkleurende crème gebruikt. Het is zeldzaam dat de huidskleur hierdoor volledig normaal wordt, maar verbetering is wel mogelijk.
Leeftijdscategorie: 45-49 j.

Klik op de knop met pijltjes, rechts boven op de rechter foto, om de uitvergroting te zien. Opslaan, kopiëren of verspreiden van deze informatie is verboden.