You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Buikcorrectie (Abdominoplastie) met Liposculptuur

Liposculptuur (wegzuigen van overtollig vet) kan veilig gecombineerd worden met open chirurgie. Zonder liposculptuur is het moeilijk om de huid van de bovenbuik met een dikke, onderliggende vetlaag tot over de bovenbuik te trekken. Liposculptuur laat ook toe gelijktijdig wat vet weg te halen uit de taille, zodat geen uitstulpingen ontstaan aan de hoeken van de littekens.
Na de liposculptuur werd de huid tussen navel en venusheuvel werden weggenomen. De huid met het onderliggende vet boven de navel werd losgemaakt en tot over de onderbuik gebracht. De navel werd op de oorspronkelijke positie teruggeplaatst.
De techniek moet aan de situatie worden aangepast. Hier was een dwars litteken aanwezig vier cm. boven de navel. Er moest dus meer huid dan normaal weg boven de navel. Daarom was het noodzakelijk om de onderste insnede hoger dan normaal te leggen.
Leeftijdscategorie: 50 - 54 jaar.

Klik op de knop met pijltjes, rechts boven op de rechter foto, om de uitvergroting te zien. Opslaan, kopiëren of verspreiden van deze informatie is verboden.