You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Mini-facelift, ooglidcorrectie en lipofilling

Onderhuids vet werd door zachte liposculptuur uit de binnenzijde van de dijen verwijderd. Het werd gezuiverd en ingebracht onder de huid van het voorhoofd, de wenkbrauwen, de slapen, in het "tranendal" tussen oogleden en wangen, over de jukbeenderen, in het meest ingevallen deel van de wangen, in boven- en onderlip, in de neus-wanggroeven en in de marionetlijnen.
Tijdens dezelfde operatietijd werd een beperkte facelift (MACS-lift) uitgevoerd om de afzakkende wangen op hun plaats te brengen. Er werd eveneens een correctie uitgevoerd van het doorhangen van de bovenste oogleden (vakterm: ptosis).
De lipofilling van het voorhoofd en de slapen herstelt de jeugdige, ronde contour van het bovenste deel van het vrouwelijk gelaat. Bij het verouderen platten de zijkanten van het voorhoofd af en "verdwijnt" het einde van de wenkbrauw "om het hoekje" in vooraanzicht. Het herstel van het volume onder de wenkbrauwen heeft ook een liftend effect op de uiteinden van de wenkbrauwen.
Door het "tranendal" en het diepste punt van de wangen op te vullen onstaat er weer één ronding van de wang, in plaats van de verschillende compartimenten onder de oogleden, over de jukbeenderen en onder de jukbeenderen.
Het herstel van het lipvolume corrigeert ook het neerhangend uitzicht van de wat oudere bovenlip. Het reliëf van de neuswanggroeven en de marionetlijnen onder de mondhoeken wordt verborgen, en de mondhoeken worden terug opgericht. Voor informatie over de beperkte facelift kan u hier klikken.
Leeftijdscategorie: 55-59 jaar.

Klik op de knop met pijltjes, rechts boven op de rechter foto, om de uitvergroting te zien. Opslaan, kopiëren of verspreiden van deze informatie is verboden.